Ikke greit hverken i Norge eller Kenya!

Hei alle sammen.

Idag har vi hatt vår nest siste dag på barnehjemmet. Og det har ikke akkuratt vært en fin dag. Eller jo, det har det, utenom at det jeg var mest redd for skulle skje her i Kenya skjedde. Det var en "slåsskamp" med to barn på barnehjemmet, hvor den ene ble slått i hodet med en jernstang. (Det ble ikke store skadene altså). Dette resulterer i at den ene sosial arbeideren på barnehjemmet slår dette barnet 10-15 ganger med en tjukk pinne nederst på ryggen/rompa. Barnet lå å skrek og hylte og prøvde å beskytte seg, mens personen bare fortsatte å slå. Jeg kjente jeg ble kvalm og uvell av å høre slagene. I tillegg sto alle de andre barna rundt å så på. Barna lærer jo ikke noe annet enn at det er greit å slå! tilslutt gikk vi bort fordi vi syntes det varte så lenge, jeg tok alle barna bort og Kristian sa til sosial arbeidern at det var nok.

Vi fikk streng beskjed av læreren i Volda at vi ikke skulle bryte inn hvis en sånn episode oppsto, men heller snakke og diskutere med vedkommende eller veilederen våres etterpå. Og det gjorde vi! MEN denne sosial arbeideren  mente selvfølgelig at dette er helt riktig handling av en slik episode. Vi prøvde å forklare h*n at hvis du skal lære barnet at det ikke er lov til å slå, kan du jo ikke slå tilbake. Vi forklarte han at det står i Childrens act (loven barnehjemmet følger) at det er straffbart med fengsel å slå barn, men dette ville h*n ikke høre på, og ble skikkelig irritert og hevet stemmen kraftig mot oss. De prøver å fortelle oss at det er kulturen deres å straffe barn slik. Og ja vi vet at det er "vanlig", det var jo det i Norge for 50 år siden også. Men det er forbudt og straffbart. Dette er jo også et hjem som skal beskytte barn + at en sosial arbeiders jobb er å følge loven nøye osv - så dette er i strid med alt som heter barnehjem og childrens act. 

Vi snakket etterhvert med veilederen vår, og hun ble sjokkert over at dette hadde skjedd. Hun sa det at det var "vanlig" og klapse til barnet (ikke hard altså), men å slå det med en grein, var uaktuelt! Jeg håper virkelig det blir tatt opp ordentlig og at det ikke skjer igjen. Jeg syns det er trist å skulle dra herfra nå, når jeg vet hva som har skjedd. Men samtidig er jeg veldig glad for at det ikke har skjedd tidligere, for nå var jeg nok mer forberedet. Jeg kjenner kulturen bedre, personene osv.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits